Τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια να πειστεί ο πληθυσμός για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, τόνισε  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με φορείς για τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα είχαμε πετύχει πολύ περισσότερα στον εμβολιασμό εάν δίνονταν κονδύλια στην αυτοδιοίκηση για να συγκροτηθούν κλιμάκια που θα πάνε πόρτα πόρτα», χαρακτηρίζοντας «σφάλμα» από την πλευρά της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν συμπορεύθηκε με την αυτοδιοίκηση για το ζήτημα.

«Οι δήμαρχοι γνωρίζουν σε ποιες περιοχές, γειτονιές και σπίτια πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν», επισήμανε και πρόσθεσε πως στο εγχείρημα αυτό θα μπορούσαν να συνδράμουν και γιατροί, εθελοντές από ΜΚΟ και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας, «ποτέ δεν είναι αργά» και «η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της προσπάθειας να πείσουμε τους συμπολίτες μας να προχωρήσουν μαζικά στην εμβολιαστική διαδικασία, τόσο για την πρώτη και δεύτερη αλλά και για την τρίτη δόση».

Όσον αφορά την παραλλαγή Όμικρον, είπε ότι «ενδεχομένως να δημιουργήσει προϋποθέσεις ενός πέμπτου κύματος πιο σφοδρού μετά τις γιορτές» και για τον λόγο αυτό, «μία σοβαρή συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει από τώρα να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται».