Τη σοβαρή υποστελέχωση του νοσοκομείου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, που έχει σαν συνέπεια  το νοσοκομείο να εφημερεύει ακόμη και χωρίς γιατρούς ειδικότητας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος, που με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητά άμεση επίλυση του προβλήματος.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από μόνιμες προσλήψεις για το Νοσοκομείο μας προβλέπονταν 28 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού στην προκήρυξη 6Κ/2020 που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2020, όμως ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και υπάρχουν μεγάλες ανάγκες προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δεν έχουν βγει ακόμα ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα της 6Κ, παρότι έχουν περάσει 16 μήνες από την προκήρυξη.

Αυτό προξενεί μεγάλη εντύπωση αφού το αναμενόμενο θα ήταν το ΑΣΕΠ να έδινε προτεραιότητα στη διεκπεραίωση της προκήρυξης για την υγεία, και όχι να υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων μεγαλύτερη ακόμα και από τις περιόδους πριν την πανδημία!!!». Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Μανουσάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι τις μισές μέρες του μήνα δεν υπάρχει ακτινολόγος και 10 ημέρες το μήνα δεν υπάρχει δυνατότητα να εφημερεύει καρδιολόγος. Πρόσθεσε δε ότι «έχουν συγχωνευθεί από 1/9/21 η καρδιολογική με την παθολογική κλινική. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών μένουν αρκετές ημέρες εφημερίας με μόνο ένα γιατρό για το χειρουργικό ΤΕΠ, για το παθολογικό ΤΕΠ και για το ΤΕΠ COVID».