Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με σκοπό τη συζήτηση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι βασικές ανθρωπιστικές εθελοντικές, κοινωφελείς δράσεις που παρέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας σε αυτές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή των εξειδικευμένων νοσηλευτριών του Ε.Ε.Σ. στο εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία». Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. και ο Υπουργός Υγείας συμφώνησαν στην ανάγκη εδραίωσης της μεταξύ τους συνεργασίας, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Η υπογραφή του μνημονίου να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

O Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης ανέφερε: «Σήμερα καταλήξαμε στο οριστικό μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με τον Ε.Ε.Σ. Έχετε παράσχει πολύ μεγάλες υπηρεσίες στην κοινωνία και στην Πολιτεία αλλά ειδικά την περίοδο της πανδημίας έχετε συνδράμει πρωτίστως στα εμβολιαστικά κέντρα και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και σε μία συνεργασία που θα υπάρχει από εδώ και πέρα. Από πλευράς μου, προκειμένου να δείξω τη δέουσα τιμή προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συμφωνήσαμε το μνημόνιο για συμβολικούς λόγους να υπογραφεί στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. την Δευτέρα, όπου και θα κάνουμε τις ακριβείς ανακοινώσεις για το τι προβλέπει το εν  λόγω μνημόνιο.»

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε: «Κύριε Υπουργέ ευχαριστούμε θερμά και ειλικρινά, για τα ιδιαίτερα κολακευτικά σας λόγια για τον Ε.Ε.Σ. Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι πάντα στο πλευρό της Πολιτείας και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Υγείας και σε εσάς προσωπικά που σας εκτιμούμε όλως ιδιαιτέρως γιατί γνωρίζουμε ότι, εν μέσω πανδημίας, δίνετε έναν τεράστιο αγώνα. Συμπαραστεκόμαστε, συμπορευόμαστε μαζί σας, με το μόνιμο προσωπικό αλλά και με τις εξαίρετες εθελόντριες και εθελοντές μας. Θα είμαστε οι αφανείς ήρωες, οι αρωγοί του Υπουργείου Υγείας και όχι μόνο, στην τιτάνια προσπάθεια που επιχειρείται για την καταπολέμηση αυτής της φοβερή πανδημίας».