Για εμφανείς αδυναμίες και συμπεράσματα που δεν στοιχειοθετούνται ασφαλώς, στην μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ έκανε λόγο στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είχε ενημερωθεί τελικά για το περιεχόμενό της.

Η κ Γκάγκα, δήλωσε ότι κάθε βδομάδα γίνεται μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό όπου ενημερώνεται για τα δεδομένα, και ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να βλέπει όλα τα δεδομένα κάθε μέρα. Ωστόσο, αναφερόμενη στην εν λόγω μελέτη είπε ότι έχει αδυναμίες, και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Καταρχήν όπως ανέφερε είναι σχετικά λίγα. «Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα, συνήθως θέλουμε πολλές μελέτες, θέλουμε διαφορετικούς πληθυσμούς, θέλουμε διαφορετικά στοιχεία. Είναι πολύ λίγα τα στοιχεία για να απαντήσουμε με ασφάλεια στο τι γίνεται», δήλωσε.

Επίσης για το θέμα της ανισότητας της περίθαλψης μεταξύ των ΜΕΘ στην Αθήνα και αυτών στην Περιφέρεια που σημειώνεται στη μελέτη, η κ. Γκάγκα είπε ότι για να κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση, πρέπει να έχουμε όλα τα στοιχεία της βαρύτητας της νόσου, της ηλικίας των ασθενών καθώς και  των συνυπαρχόντων νοσημάτων.  Για το ίδιο ζήτημα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη μελέτη, έγινε και σε περίοδο που γινόντουσαν εμβολιασμοί και δεν έχουμε συμπεριλάβει καθόλου το πόσοι ήταν εμβολιασμένοι και αυτό δημιουργεί μεγάλες ανισότητες από περιφέρεια σε περιφέρεια. Το δεύτερο στοιχείο που δεν έχουν συμπεριληφθεί στη μελέτη είναι τα όρια του συστήματος ανά Περιφέρεια, καθώς όπως είπε  δεν έχουν όλες οι περιφέρειες την ίδια δυναμική.