Εν όψει του κινδύνου μια ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων της Γερμανίας προκειμένου να αποφασίσουν αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να κλείσουν νυχτερινά κλαμπ και να μειωθούν οι επαφές σε εσωτερικούς χώρους και για τους εμβολιασμένους.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι Καγκελαρία έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας και τα ομοσπονδιακά και κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών, Μεταφορών, Υγείας και Οικονομίας να εκπονήσουν σχέδια λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, προκειμένου οι υπηρεσίες να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, ακόμη και εάν εκατομμύρια εργαζόμενοι νοσήσουν ή τεθούν σε προληπτική καραντίνα. Προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται στον υγειονομικό κλάδο, στις μεταφορές και στο λιανεμπόριο.

Υπέρ της προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο τοποθετήθηκε χθες και η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας, τονίζοντας ότι η δύναμη άμεσης αντίδρασης πολλών υπηρεσιών ήδη περιορίζεται. Στη σημερινή διάσκεψη ομοσπονδίας και κρατιδίων αναμένεται να αποφασιστεί σημαντικός περιορισμός των επαφών ακόμη και στο ιδιωτικό πεδίο. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ άφησε ανοιχτό το σε ποιο βαθμό θα φθάσουν οι περιορισμοί, ωστόσο το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν τις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους, τις μεγάλες εκδηλώσεις και τη λειτουργία των νυχτερινών κλαμπ.