Στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test προκειμένου να βρεθούν σε κλειστούς χώρους την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όπως είχε αφήσει να διαφανεί την προηγούμενη μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο θα δοθεί ισχυρή σύσταση για self test τις συγκεκριμένες μέρες. Ανακοίνωσε επίσης, το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας για δύο self test τα οποία θα δοθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

« Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε είχε δεχθεί εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης αλλά τις απέρριψε γιατί θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και δύσκολο να εφαρμοστεί.

Αναφερόμενος στη δεύτερη φάση του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ότι αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022, οπότε  ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας μπορεί να εφαρμοστούν  επέκταση της τηλεργασίας η ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Ωστόσο όπως τόνισε δεν θα υπάρξει αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. « Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», κατέληξε.