Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου ο ΓΓ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία για την χορήγηση τουλάχιστον της πρώτης δόσης είναι η 16η Ιανουαρίου, και από εκεί και πέρα θα αρχίσει η βεβαίωση των προστίμων. Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί περισσότερα από 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης και  περισσότεροι από 150.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Σε σχέση με τα παιδιατρικά εμβόλια για τις ηλικίες 5 έως 11, ο κ Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότερες από 37.000 παιδιά και 73.000 παιδιά έχουν προγραμματίσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλη τη χώρα και στις περιοχές όπου παρατηρήθηκε να κλείνονται τα ραντεβού, άνοιξαν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα. Την Παρασκευή θα δοθούν 12 έως 40 χιλιάδες επιπλέον ραντεβού και τις επόμενες ημέρες θα δοθούν ακόμα περισσότερα, κυρίως στην Αττική που εμφανίζεται να έχει περιορισμένο αριθμό ραντεβού.

Παράλληλα, ο κ Θεμιστοκλέους απεύθυνε έκκληση στους παιδιάτρους για ακόμα μία φορά να συμβάλλουν στον εμβολιασμό των παιδιών. Όπως υπενθύμισε, οι παιδίατροι που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, των ηλικιών 12- 17 θα μπορούν από σήμερα να κάνουν αίτηση και να λαμβάνουν εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα  5-11 ετών, ώστε και να μπορούν να διενεργούν εμβολιασμούς και με τους δύο τύπους εμβολίων.

Σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον αναφέρθηκε ότι έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 76.900 αιτήσεις και έχουν ήδη γίνει εμβολιασμοί στα σπίτια σε 55.000 συμπολίτες μας.