Με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας ότι «κοροϊδεύουν» τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα για ασθενείς COVID αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών. «Οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το Υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid ‘χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρή νόσου’» τονίζει ο κ. Ξανθός στη δήλωσή του, ο οποίος επικαλείται και την περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας όπου όπως τονίζει, «προχθές παρέμεναν στα ΤΕΠ σε φορεία ή ράντζα 17 ασθενείς με covid περιμένοντας να ‘συναινέσουν’ οι ιδιωτικές κλινικές για τη διακομιδή τους».

Σε απάντηση των παραπάνω δηλώσεων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απάντησε τα εξής:
«Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ, σχεδόν 500 κλίνες covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη και άλλες 300 non covid, ενώ στο λεκανοπέδιο διασφαλίσαμε 300 κλίνες για covid περιστατικά και 300 κλίνες για non covid περιστατικά.
Αντιλαμβάνομαι ότι η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ και του τομεάρχη Υγείας κου Ξανθού μπροστά σε αυτήν την συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θωρακίζει το ΕΣΥ τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις πανικού. Θα το ξεπεράσουν».