Κλιμάκια με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού και διενήργησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης CoViD-19 (rapid tests). Η προσέλευση των πολιτών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν μεγάλη. Διενεργήθηκαν 344 tests.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, υλοποιούνται από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πολιτικές που αφορούν την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση και τη συνεργασία των δημοτικών αρχών, αλλά και για την αθρόα προσέλευση του κόσμου και προανήγγειλε τη διάθεση περισσότερων rapid tests για την αύξηση των ελέγχων.
«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων κάθε γειτονιάς, εντείνοντας δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων των συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Πατούλης

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, που έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό της δράσης, επεσήμανε τα εξής:
«Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνουμε παρόντες στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Με συγκεκριμένες ενέργειες συμβάλουμε έμπρακτα στην ασφάλεια του πληθυσμού, μέσω του προσδιορισμού ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών κρουσμάτων, για τον περιορισμό και την ιχνηλάτησή τους.
Διασφαλίζουμε, έτσι, την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα προκρίνουμε τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε όσοι πολίτες νοσούν από τον ιό να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε θεράποντες ιατρούς».