Στο πλευρό των εργαζομένων του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης που κινητοποιούνται κατά της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να μην εφημερεύει το Νοσοκομείο και να μετατραπεί σε mega- Εμβολιαστικό Κέντρο, βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου διαμαρτυρήθηκαν για το αιφνιδιαστικό και ακατανόητο σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας να αναστείλει την τακτική λειτουργία ενός εξειδικευμένου παιδιατρικού νοσοκομείου για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας όσο και για τις τριτοβάθμιου χαρακτήρα υπηρεσίες που παρέχει στον παιδικό πληθυσμό του Λεκανοπεδίου και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους κατά της διαλυτικής για το νοσοκομείο επιλογής του Υπουργείου Υγείας και διατύπωσαν τις προτάσεις τους, όπως διαμορφώθηκαν στην Γενική Συνέλευση η οποία είχε προηγηθεί.

Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε “ακατανόητο” το χειρισμό της ηγεσίας του Υπ. Υγείας τη στιγμή μάλιστα που η πανδημία είναι σε έξαρση, οι εισαγωγές λόγω Covid-19 έχουν αυξηθεί δραματικά (40%), και η πίεση των νοσοκομείων στις εφημερίες είναι αφόρητη, τόνισε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη διεθνής πρακτική και ότι είναι πρωτοφανής η ανάθεση του εμβολιασμού των παιδιών στα νοσοκομεία και όχι σε δομές της ΠΦΥ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ενίσχυση της δυσπιστίας απέναντι στην ασφάλεια των εμβολίων που προκαλεί μία τέτοια ενέργεια. Τέλος, τόνισε ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρεί σε «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης και κάλεσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις σε συστράτευση για τη δημιουργία ενός ενιαίου υγειονομικού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όχι μόνο για την αποτροπή του συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.