Για επιπλέον 50 σημεία στη χώρα όπου θα διενεργούνται διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Όπως διευκρίνισε, «Τα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα, ανά την επικράτεια και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα. Θα αξιοποιούν στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό» είπε. Σχετικά με το ζήτημα της συνταγογράφησης των μοριακών τεστ, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε τα εξής:

«Όταν είσαι η πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους σημαίνει ότι ελέγχεις πολύ περισσότερο τον πληθυσμό και έχεις πολύ περισσότερα ύποπτα κρούσματα. Έχουμε επιλέξει αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστες μέθοδοι και επειδή θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στην Όμικρον, που κατά βάση η νόσηση και σε πληθυσμό νεότερο, είναι νόσηση που δεν εγκυμονεί κινδύνους όπως τα άλλα στελέχη, είναι για εμάς πιο σημαντικό να τα βρίσκουμε και να κάμπτουμε την μεταδοτικότητα παρά να αναλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα στην πλήρη θετικοποίηση των πάρα πολλών κρουσμάτων που βρίσκονται».