Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, από τις 14:30 έως τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η 16η εθελοντική αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175) και είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς.

Ο Σύλλογος έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας ενάντια στη λοίμωξη COVID-19, ενώ όσοι προσέρχονται πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», όλοι μπορούν να έλθουν και να αιμοδοτήσουν. Όσον αφορά νοσήσαντες από τον κορωνοϊό, μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά τη νόσηση, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, μία βδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

«Αισίως έχουμε φτάσει στην 16η αιμοδοσία του Συλλόγου μας. Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δεν σταματήσαμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με κάθε τρόπο είτε πίσω από τον πάγκο του φαρμακείου μας είτε μέσω κοινωνικών δράσεων του Συλλόγου μας. Έτσι και τώρα απλώνουμε το χέρι και προσφέρουμε για ακόμη μία φορά το πολυτιμότερο αγαθό, το ίδιο το αίμα μας», δηλώνει ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος του ΦΣΘ, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ Αθανάσιος Αλειφτήρας.