Οι εταιρείες EVNIA (Κοπεγχάγη) και MYO Health (Αθήνα) ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, με σκοπό να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους στην κλινική και τεχινκη αξιολόγηση, έγκριση και αποζημίωση ιατρικών τεχνολογιών.

H MYO Health δραστηριοποιείται στην αξιολόγηση ιατρικών τεχνολογιών (ΗΤΑ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ανέπτυξε πρόσφατα την καινοτόμο, ιδιόκτητη ψηφιακή πλατφόρμα CS-45TM η οποία παρέχει διευρυμένες δυνατότητες παραγωγής πραγματικών δεδομένων, που ενισχύουν σημαντικά τις καταθέσεις φακέλων ΗΤΑ σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες.

Η EVNIA (Κοπεγχάγη, Δανία) παρέχει υπηρεσίες τεχνικής, κλινικής τεκμηρίωσης, εκθέσεις κλινικής αξιολόγησης και κλινικών δεδομένων για ιατρικές συσκευές και in-vitro διαγνωστικά, ενώ στα πλαίσια αυτών των υπηρεσιών έχει αναπτύξει δίκτυο κλινικών εμπειρογνωμόνων και ιδιωτικών κλινικών σε πλήθος θεραπευτικών κατηγοριών, για τη συλλογή πραγματικών κλινικών δεδομένων.  Οι ιδρυτές και των δύο εταιριών είναι γιατροί Ελληνικής καταγωγής και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

«Πιστεύουμε ότι η στρατηγική μας συνεργασία με την ΜΥΟ Ηealth δημιουργεί εξαιρετικές συνέργειες, προσθέτοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες market access και reimbursement στις υπηρεσίες κλινικής και τεχνικής αξιολόγησης που προσφέρουμε σε κατασκευαστές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και in-vitro diagnostics σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία», σχολίασε ο CEO της EVNIA Δρ. Ευστάθιος Βασιλειάδης.

Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την EVNIA, αυξάνουμε την πρόσθετη αξία των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, είτε πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες είτε για πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο του φαρμάκου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των in-vitro diagnostics. Μέσω της στρατηγικής αυτής συνεργασίας μπορούμε να παράγουμε πραγματικά δεδομένα σε ένα εύρος θεραπευτικών κατηγοριών, τόσο μέσω προδρομικών μελετών με γιατρούς αρκετών ειδικοτήτων, όσο και συγχρονικά σε συνεργασία με συλλόγους ασθενών.  Περαιτέρω, μπορούμε να παράγουμε αυτά τα δεδομένα στοχευμένα και σε χρόνους που επιτρέπουν την έγκαιρη ενσωμάτωση τους στις καταθέσεις φακέλων ΗΤΑ στους αρμόδιους φορείς αξιολόγησης για τιμή αποζημίωσης.», σχολίασε η CEO της MYO Health Δρ. Μυρσίνη Ουζουνελη.