Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2020, ολιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου με θανατηφόρες συνέπειες (830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως), αλλά με σαφώς ελλιπή πληροφόρηση.

Η εκστρατεία έλαβε δράση στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα και φέτος σειρά έχουν ο Βόλος και η Βέροια. Δημιουργήθηκε ένα τηλεοπτικό βίντεο προβαλλόμενο σε πανελλαδική εμβέλεια, ένας ειδικός ενημερωτικός ιστότοπος καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια.
Στην πόλη του Βόλου θα διοργανώσουμε εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης (στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου), η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της καμπάνιας σε περαστικούς, καθώς και όσοι περαστικοί θέλουν να λάβουν μέρος σε σύντομο & αυστηρά ανώνυμο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για τη νόσο.

Το δρώμενο θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και μεταξύ των ωρών 17:00 – 20:00. Επιπλέον στην εβδομάδα ενημέρωσης, θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας στην οδό Τάκη Οικονομάκη 51 όλη την εβδομάδα 10:00 – 17:00. Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο 211 0122 102