Για επικίνδυνη υποστελέχωση του εργαστηρίου ακτινολογίας του ΠΓΝ Λάρισας σε τεχνολογικό προσωπικό, κάνει λόγο με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλειος Κόκκαλης. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι με τον αριθμό των τεχνολόγων ακτινολόγων που υπηρετούν στο εργαστήριο ακτινολογίας, και δεδομένων των αυξημένων αναγκών του εργαστηρίου, δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι εφικτό να καλύπτεται το εφημεριακό πρόγραμμα και το πρόγραμμα εργασίας των τεχνολόγων νομίμως και ασφαλώς.

Οι υπηρετούντες τεχνολόγοι είναι αγανακτισμένοι, δεδομένου ότι αναγκάζονται, για να επιτευχθεί η οριακή λειτουργία του εργαστηρίου, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών, με περικοπή των ημερών αδείας τους, με περικοπή ρεπό, με πραγματοποίηση μόνιμης νυχτερινής υπερωριακής εργασίας, συνθήκες που δημιουργούν κόπωση, με αντανάκλαση στην δημόσια υγεία. Σε απάντηση του Υποργείου αναφέρεται ότι από τις 56 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στον οργανισμό του ΠΓΝΛ τεχνολόγων, μόνον οι 33 είναι καλυμμένες καθώς και ότι το Υπουργείο ότι αιτήθηκε την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ τεχνολογικού προσωπικού, που προφανώς τελεί σε εκκρεμότητα.

Στην απάντηση όμως, δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική πρόβλεψη και πρόθεση για την άμεση και τρέχουσα αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, ούτε τίθεται σαφές χρονοδιάγραμμα πλήρωσης των προκηρυχθεισών θέσεων. Μάλιστα η πραγματικότητα στο εργαστήριο καταδεικνύει ότι καμία βελτίωση δεν υπήρξε, τουναντίον, η κατάσταση χειροτέρευσε εξαιτίας της ανεπάρκειας του προσωπικού, καθώς από τους 23 υπηρετούντες στο εργαστήριο, ήδη οι δύο τελούν σε αναρρωτική άδειας μακράς διαρκείας.