Ένα νέο ιδιαίτερο στέλεχος του κορονοϊού  εντοπίστηκε στο Ισραήλ, που προβληματίζει τις αρχές, δεδομένης και της αύξησης των κρουσμάτων από την Όμικρον τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για συνδυασμό της Όμικρον και της υποπαραλλαγής της Όμικρον 2, που προς το παρόν δεν φαίνεται πιο επικίνδυνο από τις δύο παραλλαγές που αποτελείται.

Την νέα παραλλαγή έφερε νεαρό ζευγάρι που διαγνώστηκε θετικό σε PCR τεστ κατά την προσγείωσή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, έχουν ήπια συμπτώματα, που περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγία και αίσθηση κόπωσης, που δεν χρήζουν προς το παρόν νοσηλείας.
Ο επικεφαλής καθηγητής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Ισραήλ, Σαλμάν Ζαρκά, δήλωσε ότι το ζευγάρι είναι λίγο πάνω από 30 ετών και μολύνθηκαν με το ιδιαίτερο αυτό στέλεχος από τον νεογέννητο γιο τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα παραλλαγή αποτελεί μια συνήθη διαδικασία, κατά την οποία   δύο στελέχη του ιού μπορούν να συνενωθούν σε ένα. Αυτό συμβαίνει όταν τα δύο διαφορετικά στελέχη συναντώνται στο ίδιο κύτταρο και «πολλαπλασιάζονται ανταλλάσσοντας γενετικό υλικό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου στελέχους», δήλωσε ο Ζαρκά.