Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας, η παρουσίαση του Εγχειριδίου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους του ΠΟΥ «WHO Pocket Book of Primary Health Care for Children and Adolescents». Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη υποδέχθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης, Dr. Hans Kluge, την Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικών και Συστημάτων Υγείας των χωρών του ΠΟΥ Ευρώπης, Dr. Natasha Azzopardi Muscat, καθώς και συμβούλους του ΠΟΥ Ευρώπης, μεταξύ των οποίων τον Δρ. Παύλο Θεοδωράκη και τον Dr. Joao Breda.

O Dr. Martin Weber, Eπικεφαλής του Γραφείου Ποιότητας Φροντίδας του ΠΟΥ στην Αθήνα προχώρησε σε μία εκτενή παρουσίαση του Εγχειριδίου. Το Εγχειρίδιο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προαγωγής της ψυχικής υγείας για όλα τα παιδιά, καθώς και πληροφορίες που επιτρέπουν στους παρόχους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να προσδιορίζουν και να διαχειρίζονται κοινές καταστάσεις ψυχικής υγείας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μέσω παραπομπής, σε συνεργασία με ειδικούς ψυχικής υγείας.

Η κ Γκάγκα σημείωσε ότι το βιβλίο αποτελεί ένα σημαντικό βοηθητικό εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας τόσο στη χώρα μας όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ η κ Ράπτη  αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία της Ελλάδας στο επίκεντρό του οποίου βρίσκεται ένα Πρόγραμμα για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, που συμπληρώνεται ολοκληρωμένα από το Εγχειρίδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους του ΠΟΥ.