Σε μια λαμπερή εκδήλωση, στο ELEON LOFT, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2022 στις επιχειρήσεις, τους φορείς και τις ομάδες που βραβεύτηκαν για τη δράση, τις ενέργειες, την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς, ο τραγουδιστής-παρουσιαστής Παναγιώτης Ραφαηλίδης, και η γενική διευθύντρια της Noufio Communication Services Σοφία Κούνουπα, υποδέχθηκαν τους περισσότερους από 140 προσκεκλημένους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ παράλληλα καλωσόρισαν τα περισσότερα από 900 άτομα που παρακολούθησαν ζωντανά την εκδήλωση μέσα από τα διάφορα κανάλια μετάδοσής της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, με τις απονομές των δύο ειδικών βραβείων «αριστίνδην»:

Το πρώτο ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον Δρα Αντώνιο Αυγερινό, Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  ως αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς του και με αφορμή το έργο του ως πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. που αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Το δεύτερο ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον Ιωάννη Βιζιριανάκη, Ph.D., Αναπληρωτή Καθηγητή Μοριακής Φαρμακολογίας & Φαρμακογονιδιωματικής στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ, για το σύνολο του επιστημονικού του έργου, που περιλαμβάνει περισσότερα από 25 βραβεία αριστείας διδασκαλίας και έρευνας στον ελληνικό και διεθνή χώρο, καθώς και το διεθνές βραβείο «The Most Effective Teaching Application» που απέσπασε στα «Simcyp Academic Awards»,  πετυχαίνοντας έτσι για πρώτη φορά ομάδα στον διεθνή χώρο να αποσπάσει δύο φορές το βραβείο από τη διεθνή κοινοπραξία Simcyp. Ακολούθησε η απονομή στις 14 κατηγορίες Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς.