Μέχρι και τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλουν στα Patient Partnerships Awards τις υποψηφιότητές τους επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΜΚΟ, καθώς και εταιρείες και φορείς ανεξαρτήτως κλάδου που επενδύουν σε συνεργασίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών, την ενημέρωση, την πρόληψη, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Τα Patient Partnerships Awards διοργανώνονται για 3η χρονιά από το Health Daily της BOUSSIAS και τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του PhRMA Innovation Forum (PIF), του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ). Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Χρήστος Λιονής αναφέρει: «Πρωτοβουλίες, όπως τα Patients Partnerships Awards, δεν υπηρετούν μόνο ένα υψηλό συμβολισμό αλλά έρχονται να καλύψουν και ουσιαστικά ελλείμματα στο θεσμικό αλλά και κοινωνικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να οικοδομηθούν υποδομές υγείας και παιδείας. Έρχονται να διακηρύξουν την αναγκαιότητα της συνεργασίας για την υγεία και εδώ περιλαμβάνεται και η διεπαγγελματική συνεργασία αλλά και η διεπαγγελματική εκπαίδευση, απαραίτητοι όροι για τη βιώσιμη ανάπτυξη που ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων θα αναλάβει ανεξάρτητη επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν οι: Κυριάκος Αναστασιάδης, Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Α.Π.Θ., Διευθυντής Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠA, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., Αντώνης Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γενικός Διευθυντής ΣΑΦΕΕ, Διδάκτορας Φαρμακευτικής, Κωνσταντίνος Βαρσάμος, Managing Partner, GET2WORK (all4Diabetes | Piktocare | Digital4Pharma), Αθανάσιος Βοζίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας», Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Τάσος Γκοτσόπουλος, General Manager, Perception, Δάφνη Καϊτελίδου, Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Διευθύντρια Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τομέας Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ.), Νίκος Κωστάρας, Γενικός Διευθυντής, IQVIA Hellas, Βασίλης Λώλας, Ιδρυτής της in-Touch Communication, Ιωάννα Μιχαλοπούλου, Δικηγόρος LL.M., Health, Pharma, Food & Life Sciences, Michalopoulou & Associates, Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος, Αιματολογική-Λεμφωμάτων Κλινική και Μ.Μ.Μ.Ο. ΓΝΑ Ευαγγελισμός, Πρόεδρος Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Στάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος MSCOMM COMMUNICATION, Συνιδρυτής IDGC, Γιάννης Σωτηρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΦΕΤ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το https://www.patientawards.gr/ να ενημερωθούν για τις κατηγορίες, τους όρους συμμετοχές, και να υποβάλουν on line την υποψηφιότητα τους μέχρι και τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022.