Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για το Πάρκινσον 2022, το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με το σωματείο ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν. με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Παρκινσον, διοργανώνει την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στις 15:00 ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Ζώντας με Πάρκινσον, από την διάγνωση στην θεραπεία”. Η εκδήλωση εστιάζει στην ανάγκη των ασθενών και των οικογενειών τους για πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Το διαδικτυακό σεμινάριο της 11ης Απριλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του σωματείου ΕΠΙΟΝΗ Σπύρος Ζορμπάς και η πρόεδρος του σωματείου ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν  Φωτεινή Σκόνδρα.

Μέσω σύντομων παρεμβάσεων ειδικοί θα αναφερθούν στη νόσο της Πάρκινσον καθώς και στην καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των ατόμων με την συγκεκριμένη νόσο. Θα συμμετέχουν ο κ. Λεωνίδας Στεφανής, Καθηγητής Νευρολογίας & Νευροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ – Διευθυντής του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νόσων, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει για την νεότερη προσφορά της επιστήμης στην νόσο του Πάρκινσον και αναλυτικότερα σε έρευνες και φαρμακευτικές αγωγές. Στη συνέχεια, θα έχει τον λόγο η κ. Χρύσα Χρυσοβιτσάνου, Προϊσταμένη του Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων του Αιγινητείου Νοσοκομείου, σχετικά με την διαχείριση της καθημερινότητας, δίνοντας πρακτικές συμβουλές διαχείρισης της νόσου. Επίσης, ο κ. Μάρκος Ζαχαρής, Προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Αιγινητείου Νοσοκομείου, θα μιλήσει για την βοήθεια της πολιτείας και πιο συγκεκριμένα για δικαιώματα και παροχές της πολιτείας. Επιπρόσθετα, ο κ. Ζήκος Κέντρος, Φυσίατρος και Διευθυντής τμήματος αποκατάστασης «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», θα αναφερθεί σε συμπληρωματικές φυσικές θεραπείες της νόσου.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους φορείς Parkinson Madrid, Serbian Brain Council και Belgian Brain Council στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ E-Care4PD. (https://twitter.com/e_care4pd)  (Exchanging good practices in e-health care for adults with Parkinson’s and their family caregivers in Europe).

Το Webinar της 11.4.2022 γίνεται με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: www.psychologynow.gr;  https://healthdaily.gr  και https://www.iatronet.gr/

Δωρεάν εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_L-zAluEFTbOlmumSlew-SQ

Πρόγραμμα Webinar 11.4.2022