Έξι μήνες μετά τη συνεργασία της με την Biohaven Pharma για το φάρμακο κατά της ημικρανίας Nurtec ODT, μιας καινοτόμου θεραπείας ημικρανίας διπλής δράσης που έχει εγκριθεί τόσο για οξεία θεραπεία όσο και για επεισοδιακή πρόληψη της ημικρανίας σε ενήλικες, η Pfizer αποφάσισε να εξαγοράσει και τις υπόλοιπες μετοχές της Biohaven μαζί με το χαρτοφυλάκιο αναστολέων CGRP της εταιρείας για 11,6 δις δολάρια.

Με αυτό τον τρόπο, η Pfizer αναμένει ότι θα μπορούσε να αυξήσει το franchise των CGRP σε πάνω από 6 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, δήλωσε ο Aamir Malik, επικεφαλής επιχειρηματικής καινοτομίας της Pfizer, σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη. Αυτό θα συμβάλει στο υπάρχον σχέδιο της Pfizer να προσθέσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα προσαρμοσμένα στον κίνδυνο έως το 2030 μέσω της επιχειρηματικής ανάπτυξης, είπε.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των εταιρειών, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Pfizer θα αποκτήσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της Biohaven που δεν ανήκουν ήδη στην Pfizer έναντι 148,50 $ ανά μετοχή σε μετρητά. Οι κοινοί μέτοχοι της Biohaven, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, θα λάβουν επίσης 0,5 της μετοχής της New Biohaven, μιας νέας εισηγμένης εταιρείας που θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης των non -CGRP της Biohaven, ανά κοινή μετοχή της Biohaven.