Σε αναστολή διενέργειας αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών έχει προχωρήσει το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, λόγω μεγάλης έλλειψης γιατρών, ενώ στο Νοσοκομείο Ελπίς παραιτούνται οι γιατροί καταγγέλλοντας εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. Και για τα δύο νοσοκομεία η ΕΙΝΑΠ έχει στείλει επιστολές προς του Διοικητές των υγειονομικών περιφερειών που ανήκουν τα δύο νοσοκομεία, ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας η ΕΙΝΑΠ «Από το περασμένο καλοκαίρι ως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί ή είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης 5 (πέντε) ειδικευμένοι γιατροί. Ήδη από πέρυσι υπήρχε δέσμευση από τον διοικητή του νοσοκομείου και την διοίκηση της 2ης Υ.Πε. για προκήρυξη τουλάχιστον 2 (δύο) θέσεων Επιμελητών κλάδου ΕΣΥ η οποία ως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Οι εναπομείνασες 4 (τέσσερεις) μόνιμες γιατροί και ο 1 επικουρικός είναι τελείως αδύνατο να καλύψουν το έργο που ως πέρυσι επιτελούσαν 10 (δέκα) ειδικευμένοι γιατροί, γι’ αυτό έχουν ανασταλεί τα εξωτερικά ραντεβού ενώ απειλείται και η εκτέλεση απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς».

«Ουσιαστικά, απειλείται η ίδια η ύπαρξη του Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας. Στο δε τμήμα του κλασικού Ακτινολογικού, στο οποίο ανήκει και ο αγγειογράφος, λόγω συνταξιοδοτήσεων, σύντομα θα μείνει μόνο ένας γιατρός» εξηγούν στην ίδια επιστολή οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΕΙΝΑΠ επίσης αναφέρει ότι «Το Τμήμα (με δυο Αξονικούς Τομογράφους και με Μαγνητικό Τομογράφο) έχει τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά εκτελώντας κάθε χρόνο χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς, σε επείγοντα περιστατικά που εξετάζονται στο ΤΕΠ και σε εξωτερικά ραντεβού, πάρα πολλά από τα οποία αφορούν ασθενείς ανασφάλιστους λόγω μακροχρόνιας ανεργίας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, πολλές επεμβατικές πράξεις (βιοψίες κ.λπ.) υπό καθοδήγηση με αξονική τομογραφία».

Αναφορικά με το νοσοκομείο Ελπίς, αναφέρεται στην επιστολή της ΕΙΝΑΠ ότι οι απαιτητικές και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, οδήγησαν σε παραίτηση του επιστημονικά υπεύθυνου διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος καθώς και την αποχώρηση επιπλέον γιατρών αναισθησιολόγων. Στο ακτινολογικό λόγω παραιτήσεων τόσο επικουρικών όσο και μόνιμων γιατρών, καθώς και τη συνταξιοδότηση ενός, οι εναπομείναντες εργάζονται κάτω από αντίξοες και εξοντωτικές συνθήκες. Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών άλλωστε, σε αρκετές γενικές εφημερίες διακομίζονται ασθενείς στον αξονικό του νοσοκομείου “Λαϊκό” για απεικόνιση.