Στα οικονομικά κίνητρα που προβλέπει το νομοσχέδιο για τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους», αναφέρθηκε εκτενώς ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως ανέφερε, η σημερινή αμοιβή του οικογενειακού γιατρού δεν ξεπερνάει τα 2000 ευρώ, ανεξάρτητα από το πόσους ασθενείς βλέπει. Το νέο Νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα και υπερδιπλασιασμού των χρημάτων τα οποία παίρνουν δεδομένου ότι θα αμείβονται ανάλογα με τα άτομα που θα εγγράφουν. Θα παίρνουν χρήματα για το κάθε άτομο που εγγράφουν και θα έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που θα βγουν από τις υπουργικές αποφάσεις και από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, το καθηκοντολόγιο, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Όπως διευκρίνισε, η αμοιβή κατ’ άτομο θα εξαρτάται από τα στοιχεία του ασθενούς, δηλαδή ηλικία, επιδημιολογική κατάσταση κλπ και θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ.
« Στα 20 προφανώς θα είναι ενδεχομένως ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα. Μεσοσταθμικά λοιπόν εγώ να σας πω με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Άρα δίνεις τη δυνατότητα στους γιατρούς να ξέρουν ότι εγγράφοντας και ακολουθώντας το σύστημα μπορούν να έχουν υπερδιπλάσια από τα 2000 τα οποία υπάρχουν τώρα».