Το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων Φυλής με επιστολή του αυτή τη φορά προς την Κυβέρνηση και τους υπεύθυνους δημόσιας τάξης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άσχημη κατάσταση που έχει προκληθεί από τις επαναλαμβανόμενες κλοπές στο Κέντρο. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «έχουν γίνει πολλές συλλήψεις από την αστυνομία, η οποία βρίσκεται 100 μέτρα από το Κέντρο, κι όμως, οι ίδιοι κλέφτες μας ξανακλέβουν αφού δεν τιμωρούνται, γιατί ο νόμος τους αφήνει ελεύθερους».

«Οι βανδαλισμοί που έχουν γίνει στο Κέντρο μας είναι πλέον ανυπολόγιστης αξίας. Από τα εξωτερικά καλώδια, τις κεντρικές παροχές του ηλεκτρικού ρεύματος, έως και τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών, αλλά και πολλά αντικείμενα καθώς και εργόχειρα που έχουν φτιαχτεί από τα μέλη μας. Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε, και πού να απευθυνθούμε για να σταματήσει πια όλο αυτό; Θα πρέπει πλέον όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από το 2006 που εγκατασταθήκαμε στο συγκεκριμένο χώρο μας έχουν κλέψει 91 φορές.

Οι κατ’ επανάληψιν κλοπές στο Κέντρο μας έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα. Εκτός του ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εργαστήριά και τα γραφεία μας, δυσκολευόμαστε και να προστατέψουμε ότι έχει απομείνει. Ο Δήμος Φυλής επισκευάζει, διορθώνει και τοποθετεί τα ηλεκτρικά καλώδια που μας έκλεψαν. Εκτός από τα καλώδια και τα κλιματιστικά, οι υλικές ζημιές είναι ανεπανόρθωτες και πρέπει πάλι από το υστέρημά μας να διορθώσουμε. Ο δικός μας αγώνας είναι ασταμάτητος, δίκαιος και αποτελεσματικός. Αναρωτιόμαστε όμως: υπάρχει κρατική μέριμνα; Υπάρχει δικαιοσύνη;».