Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος» η FairLife L.C.C.- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η νέα νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία με βασικό μήνυμα «Εισπνέω, εκπνέω μα δεν αναπνέω. Η επιλογή είναι μέσα σου». Για την υλοποίησή της συστρατεύθηκαν μαθητές και σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, τα οποία συμμετείχαν στον Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και αφίσας FairLife L.C.C.» για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος, ώστε οι νέοι να γίνουν «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα». Αποτιμώντας τις δράσεις της FairLife εκτιμάται ότι πάνω από 4.000 μαθητές “ενεργοποιήθηκαν” μέσω των σχολείων και των εκπαιδευτικών με αφορμή τον διαγωνισμό ή ατομικά συμμετέχοντας στο νεανικό blog και στις συνολικές δράσεις μας. Οι μαθητές αυτές έγιναν πρεσβευτές-εθελοντές στην προώθηση του αντικαπνιστικού μηνύματος «για μια γενιά χωρίς καπνό χωρίς άτμισμα».

Η Πρόεδρος της FairLife L.C.C. Κορίνα Πατέλη Bell στην εναρκτήρια ομιλία της αναφέρθηκε στην έμπνευση πίσω από τη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, η οποία συγχαίροντας τους νέους τόνισε: «ας ακούσουμε τη φωνή σας, τη δυναμική προτροπή σας για μια γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα,  για τη δική σας γενιά και για κάθε επόμενη».

Το video της καμπάνιας στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=LmZY_ltyDDI.