Η CSL Behring, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, διενεργεί διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αποσκοπώντας στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως μια γνήσια πράξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς. Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2022 είναι “Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης. Συμμετέχετε στην προσπάθεια και σώστε ζωές”, προβάλλοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η εθελοντική αιμοδοσία στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης.

Η ανάγκη για αιμοδοσία είναι αδιάλειπτη και αυξανόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς οι μεταγγίσεις αίματος μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ζωές ετησίως. Η χορήγηση αίματος ή παραγώγων του είναι αναγκαία σε ένα ευρύ φάσμα βασικών, συχνά σωτήριων για τη ζωή, θεραπειών σε περιπτώσεις όπως τραυματισμοί, χειρουργικές επεμβάσεις, κληρονομικές παθήσεις του αίματος, επίκτητες αιματολογικές διαταραχές κ.α. H Μαριάννα Κωνσταντινίδη, Γενική Διευθύντρια της CSL Behring στην Ελλάδα, αναφέρει: «Η απρόσκοπτη συνέχιση της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι καθήκον όλων μας και αποτελεί προσφορά ζωτικής σημασίας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς χιλιάδες συνάνθρωποί μας χρήζουν άμεσης ή και συστηματικής μετάγγισης αίματος.

Η εθελοντική αιμοδοσία απαιτεί μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας και είναι απόλυτα ασφαλής. Τα οφέλη της προσφοράς αυτής όμως είναι τεράστια, ειδικά κατά την εξαιρετικά απαιτητική υγειονομικά περίοδο που διανύουμε. Η CSL Behring τιμά τον εθελοντή αιμοδότη που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στηρίζει τους συνανθρώπους του, αλλά και το σύστημα υγείας, προσφέροντας αίμα».