Τους ανακαινισμένους χώρους παραρτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “ΛΑΪΚΟ” εγκαινίασαν το Σάββατο, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Πρόκειται για μία δωρεά ύψους 750.000 ευρώ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Πρόκειται για την πλήρη ανακαίνιση των ορόφων 5ος, 3ος και 2ος του κτιρίου παραρτήματος του Νοσοκομείου επί της οδού Σεβαστουπόλεως 16.Το έργο αφορά στη νέα διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων και την προμήθεια του σταθερού και κινητού εξοπλισμού τους (ξύλινος εξοπλισμός, γραφεία, καρέκλες, Η/Υ, κλίνες χημειοθεραπειών κλπ) με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων χημειοθεραπειών για τους ασθενείς του Νοσοκομείου και τη βελτίωση – αξιοπρεπή ημερήσια νοσηλεία τους στο Ίδρυμα.

Το έργο αυτό εκτελέσθηκε σε τρεις φάσεις, καθώς το συγκρότημα λειτουργούσε παράλληλα με βάση τις εγκεκριμένες Αρχιτεκτονικές και Η/Μ μελέτες, η δαπάνη σύνταξης των οποίων επίσης καλύφθηκε από την δωρεά. Μέσω της Δωρεάς δημιουργήθηκαν:
– Στον 5ο όροφο νέοι χώροι για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ένα πλήρως ανακαινισμένο κυτταρολογικό εργαστήριο.
– Στον 3ο όροφο νέοι χώροι για την αξιοπρεπή χορήγηση χημειοθεραπειών των ασθενών του κτιρίου καθώς και νέοι βοηθητικοί χώροι για τη λειτουργία του τμήματος.

Έτσι στον 2ο όροφο συγκεντρώθηκαν τα ιατρεία εξέτασης των αιματολογικών ασθενών ώστε να είναι πιο λειτουργική η ροή των προσερχόμενων ασθενών. “Η προσφορά αυτή θα βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν τη φροντίδα, τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που τους αρμόζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα ενός νοσοκομείου», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ευχαριστώντας τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο.