Τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη απονεμήθηκαν από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Πέμπτη 16 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο. Οι έξι επιστήμονες που βραβεύθηκαν διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους συμβολή στην εξέλιξη της γνώσης σε καίριους επιστημονικούς τομείς και για την ανάδειξη του ελληνικού πνεύματος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Η τελετή τίμησε την επιστημονική αριστεία, αλλά και τα 50 χρόνια δράσης του Ιδρύματος καθώς συνέπεσε με τη συμπλήρωση πέντε δεκαετιών προσφοράς του Ιδρύματος Μποδοσάκη στην κοινωνία. 50 χρόνια δωρεών, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών με όραμα Μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών με Δυνατότητες και Προοπτική για Όλους.

Οι επιστήμονες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

Επιστημονικό Βραβείο Τομέα Βιοεπιστημών, Κλάδου Βιοϊατρικών Επιστημών: Χρήστος Κυρατσούς, Senior Vice President of Research στη Regeneron Pharmaceuticals Inc.,

Θαλής Παπαγιαννακόπουλος, Αν. Καθηγητής και Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Μοριακής Ογκολογίας και Ανοσολογίας Όγκων στην Ιατρική Σχολή του New York University.

Επιστημονικό Βραβείο Τομέα Βασικών Επιστημών, Κλάδου Μαθηματικών: Στέφανος Αρετάκης, Αν. Καθηγητής στα Θεωρητικά Μαθηματικά στο University of Toronto,  Θεμιστοκλής Σαψής, Καθηγητής Μηχανολογίας και Επιστήμης των Ωκεανών στο ΜΙΤ.

Επιστημονικό Βραβείο  Τομέα Κοινωνικών Επιστημών, Κλάδου Οικονομικής Επιστήμης, Πολιτικής Επιστήμης, Νομικής Επιστήμης: Μυρτώ Καλουπτσίδη, Αν. Καθηγήτρια Οικονομικών στο Harvard University.

Επιστημονικό Βραβείο Τομέα Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας, Κλάδου Εναλλακτικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Τεχνολογίες Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα, Αποδοτικής Χρήσης και Διατήρησης Ενέργειας:

Αντώνης Παπαβασιλείου, Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.