Υπολειτουργεί η Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημισκού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), η οποία καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει παντελής έλλειψη παιδο-ψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Παρά το εύρος της γεωγραφικής κάλυψης και τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για στελέχωση της κλινικής, η Παιδοψυχιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου είναι πλέον σε οριακό σημείο και δίνεται αγώνας για να παραμείνει ανοιχτή, σύμφωνα με τους εργαζομένους. Απόδειξη της δραματικής αυτής κατάστασης είναι ότι στην εφημερία της Πέμπτης 16/6/22, δεν υπήρχε ούτε ένας παιδοψυχίατρος.

Η κλινική λειτουργεί με μόλις τρεις παιδοψυχιάτρους και εφημερεύει καθημερινά, κάτι το οποίο χωρίς επαρκή στελέχωση, επιτυγχάνεται λόγω της υπέρβασης του προσωπικού. Δεν έχει καλύψει τις μόνιμες θέσεις (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι), ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι σήμερα παραμένει με συμβάσεις. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της κλινικής, οι ιατροί της παιδοψυχιατρικής ζήτησαν πρόσφατα βοήθεια από συναδέλφους του Βενιζελείου νοσοκομείου, ώστε στις ημέρες γενικής εφημερίας του, τις μισές ημέρες του μήνα, να εξετάζονται παιδοψυχιατρικά περιστατικά και μόνο τα επείγοντα να αποστέλλονται στο ΠΑΓΝΗ. Αυτό όμως δεν μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή, λύση ανάγκης, που δεν επιλύει το πρόβλημα. Για το θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή.