Περαιτέρω διευκρινίσεις για τη διαδικασία των συμβάσεων που θα ακολουθηθεί  για να μπαίνουν οι γιατροί στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού, έδωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως ανέφερε,  την προηγούμενη εβδομάδα καθορίστηκε η σύμβαση για τους γιατρούς, που προβλέπει τις αμοιβές και τα ωράρια. Η σύμβαση αυτή θα αναρτηθεί αυτή την εβδομάδα στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μπορέσουν να μπαίνουν στο σύστημα γιατροί.  Έχουν ήδη μπει στο σύστημα οι περίπου 2,5 χιλιάδες γιατροί που υπάρχουν στα κέντρα υγείας,  που κι αυτοί θα παίρνουν επιπλέον αμοιβή για την εγγραφή του κόσμου.

Σύμφωνα με τον κ Πλεύρη, για το σύνολο του πληθυσμού θα χρειαστούν γύρω στους 5,5 χιλιάδες γιατρούς, ωστόσο ακόμα κα εάν εγγραφούν και 8 και 10 χιλιάδες γιατροί το Υπουργείο δεν έχει πρόβλημα, δεδομένου ότι ο κάθε γιατρός θα πληρώνεται ανάλογα με τους ασθενείς που θα εγγραφούν σε αυτόν, και όχι με μηνιαίο μισθό. Οι γιατροί θα αρχίσουν να πληρώνονται από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Δεδομένου ότι έχουμε 2.500 περίπου γιατρούς στα κέντρα υγείας που θεωρούμε ότι θα δείξουν προθυμία γιατί θα έχουν επιπλέον χρήματα του μισθού τους, υπολογίστε ότι στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ ήταν 2000 οικογενειακοί γιατροί -που μόλις έκανε τις αλλαγές ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ακριβώς ήταν προς το χειρότερο μείνανε οι μισοί- άρα και μόνο αυτοί να επιστρέψουν σε μια πρώτη φάση και με τους γιατρούς των κέντρων υγείας, θα φτάναμε το 100% του πληθυσμού», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.