Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το τετραετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα της AstraZeneca «Προστατεύουμε το Περιβάλλον με Πράξεις 2019-2022» στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022. H διάκριση αφορά στον Πυλώνα «Περιβάλλον» στη θεματική «Ανάπτυξη Ενεργειών Αφύπνισης & Ενημέρωσης για το Περιβάλλον».

Θεμελιωμένο στις αρχές της βιωσιμότητας και της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης, το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον με Πράξεις 2019-2022», συνδέει νοηματικά τις 4 μαθηματικές πράξεις με 4 ετήσιες δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας. Με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρίας αφαιρέθηκε η ρύπανση από πέντε ακτές της Ελλάδας απομακρύνοντας 450 κιλά απορριμμάτων το 2019, προστέθηκε οξυγόνο φυτεύοντας 411 νεαρά δέντρα το 2020, ενώ το 2021 πολλαπλασιάστηκε η ενέργεια με τη φωταγώγηση 4 αστικών πάρκων μέσω ηλιακών κολώνων νέας τεχνολογίας LED, σε τρία πάρκα στην Αθήνα και σε ένα στη Θεσσαλονίκη. Και φέτος, μοιράζεται η περιβαλλοντική γνώση, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες δράσεις σε σχολεία ολόκληρης της χώρας.

H Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca, επισήμανε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων: «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές της περιβαλλοντικής στρατηγικής μας, ώστε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην κοινωνία και ειδικότερα στις επόμενες γενιές. Ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των ανθρώπων της ΑstraΖeneca, όσους μας υποστήριξαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας και φυσικά τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση του τετραετούς περιβαλλοντικού μας προγράμματος».