Με αφορμή τη σημαντική βράβευση της Affidea Ελλάδος στα Patients Partnership Awards για το πρόγραμμα Dose Excellence, ο Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος Affidea Ελλάδος, παραχώρησε συνέντευξη στο Health Daily, την οποία και δημοσιεύουμε.

 

Η Affidea Ελλάδος, μέλος του μεγαλύτερου παρόχου ιδιωτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην Ευρώπη, τιμήθηκε με βραβείο στα Patients Partnership Awards για το πρόγραμμα Dose Excellence. Θα θέλαμε το σχόλιό σας για την σημαντική αυτή βράβευση.

Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη βράβευση, η οποία ουσιαστικά επισφραγίζει την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας. Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες και οι βέλτιστες πρακτικές της Affidea αναδείχθηκαν άξιες επιβράβευσης για άλλη μία φορά, αποδεικνύοντας ότι η καινοτομία και η αξιοπιστία μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην Υγεία. Σε οικονομικά δύσκολους καιρούς η Affidea πρωτοπορεί, επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, επενδύει σε τεχνολογία αιχμής. Το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στους ανθρώπους μας και στους εξεταζόμενους που μας εμπιστεύονται καθημερινά, είναι ισχυρό και αυτή η ευθύνη μας καθοδηγεί καθημερινά.

Εξηγήστε μας περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες και πρακτικές αυτές που εφαρμόζετε στα Κέντρα, οι οποίες έφεραν στην Affidea ακόμη μία βράβευση -διεθνή αυτήν τη φορά- ως Πάροχο Διαγνωστικών Υπηρεσιών στα Health Investors Awards 2022.

Στην Affidea τοποθετούμε τον εξεταζόμενο στο κέντρο της προσοχής μας. Στόχος μας είναι, πέρα από τα αξιόπιστα αποτελέσματα, η διαμόρφωση εμπειρίας και περιβάλλοντος που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και μειώνει σημαντικά το άγχος του εξεταζόμενου. Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται συχνά σε ΗΠΑ και Ευρώπη, στη χώρα μας ωστόσο δεν είναι διαδεδομένες.  Εμείς το θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής λειτουργίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Διαγνωστικά μας Κέντρα εφαρμόζουν το πρόγραμμα Dose Excellence, ακολουθώντας την Αρχή της ALARA (As Low As Reasonably Achievable), δηλαδή τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας για την παραγωγή άρτιων διαγνωστικά εικόνων, και περιλαμβάνονται στη λίστα “EuroSafe Wall of Stars”, των καλύτερων της Ευρώπης από πλευράς ακτινοπροστασίας. Εξίσου, έχουμε δρομολογήσει το πρόγραμμα MR Excellence για να πραγματοποιούμε τις μαγνητικές τομογραφίες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης σε ελάχιστο χρόνο εξέτασης.

Τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις ποιότητας για την Affidea. Σε μια εποχή που ο ρόλος της τεχνολογίας είναι εξαιρετικά σημαντικός στον τομέα της υγείας, η Affidea επενδύει σε τεχνολογία αιχμής και πρωτοποριακές μεθόδους που συμβάλλουν στην ασφαλή, έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και κατ’ επέκταση στην αποτελεσματικότερη  θεραπεία, ενώ επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Μιλήστε μας για την πανευρωπαϊκή διαπίστευση των τμημάτων Πυρηνικής Ιατρικής του ομίλου Affidea. Τι αφορά και ποια τα οφέλη για τους  εξεταζόμενους;

Όλα τα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής στην Ελλάδα έλαβαν πιστοποίηση από τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό UEMS (European Union of Medical Specialist) για την ποιότητα των διενεργούμενων εξετάσεων μαζί με το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο πιστοποιήθηκε επιπρόσθετα και σαν Κέντρο Εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Η διαπίστευση αφορά στην αξιοπιστία και το υψηλό επίπεδο των διαγνωστικών εξετάσεων, θέτοντας υψηλά κριτήρια ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Το σημαντικό όφελος για τους εξεταζόμενους, τους οικείους τους και το προσωπικό των Κέντρων είναι η συνεχής βελτίωση και αυστηρή τήρηση των παραμέτρων ακτινοπροστασίας, η βελτίωση της οργάνωσης στην καθημερινή λειτουργία των τμημάτων Πυρηνικής Ιατρικής καθώς και  η προώθηση υψηλών προτύπων ιατρικής εκπαίδευσης, πρακτικής και φροντίδας υγείας.

Πρόσφατα η Affidea ανακοίνωσε μια σημαντική κίνηση στο χώρο της Υγείας: το άνοιγμα νέων Ιατρικών Κέντρων Δερματολογίας.  Τι σημαίνει αυτή η επέκταση για την Affidea;

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική στόχευση της Affidea να αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο πάροχο Πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας. Η σημαντική αυτή επένδυση ωφελεί τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους, καθώς αποκτούν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και διατήρησης της υγείας που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας. Με μια σειρά από Ιατρικά Δερματολογικά Κέντρα σε δύο σημεία στην Αθήνα, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Σπάρτη και σύντομα στα Χανιά, κάνουμε σαφή τη δέσμευσή μας για σταθερή ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Διευρύνουμε το πεδίο δράσης μας με βάση τις ανάγκες της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα επικεντρωνόμαστε σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, δηλαδή στις διαγνωστικές εξετάσεις με ασφάλεια, καινοτομία και σεβασμό στις ανάγκες υγείας των ανθρώπων.