Το Νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος» επισκέφθηκε χθες ο Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της οργάνωσης μελών της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο περιοδειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ. Αρχικά ευτικού ιδρύματος αλλά και την προοπτική αλλαγής του χαρακτήρα του νοσοκομείου σε γηριατρική μονάδα, καθώς ήδη συζητείται σχετική πρόταση σε επίπεδο 1ης ΥΠΕ και Υπουργείου Υγείας.

Στη συνέχεια ο κ Ξανθός επισκέφθηκε επιμέρους τμήματα του Νοσοκομείου όπου συνομίλησε με το προσωπικό  και ενημερώθηκε για τις καθημερινές δυσκολίες στη φροντίδα  των ασθενών και στην ανταπόκριση στις ανάγκες της πανδημίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Παμμακάριστος” (ΣΕΝΠ) όπου εκτέθηκαν μία σειρά από ζητήματα, όπως το γεγονός ότι και η ΜΑΦ λειτουργεί χωρίς το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ειδικά ως προς τον Παθολογικό και Χειρουργικό Τομέα, το Ακτινολογικό έχει μόνο 2 γιατρούς, το νοσοκομείο δε διαθέτει Πνευμονόλογο κ.α. Ο Τομεάρχης Υγείας κος Ξανθός παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

– Αυτόματη αναπλήρωση των κενών λόγω συνταξιοδότησης με μόνιμο προσωπικό.

– Μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων ΟΑΕΔ με συνταγματικό ορθό τρόπο.

– Άμεση επιστροφή όλων των εργαζομένων που είναι σε αναστολή.

– Στοχευμένες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών (15000 σε βάθος τριετίας) σε τομείς που υστερεί το ΕΣΥ (ΠΦΥ, ΤΕΠ, Εργαστήρια, ΜΕΘ, κλινικές λοιμώξεων, αποκατάσταση, ψυχική υγεία, οδοντιατρική περίληψη).

– Γενναία αναβάθμιση μισθολογικών αποδοχών, συνθηκών εργασίας και εκπαίδευσης στο ΕΣΥ.

– Σύγκλιση των δημόσιων δαπανών υγείας με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7%του ΑΕΠ).