Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη των 4 χιλιάδων νοσηλευτών, και προς το τέλος του καλοκαιριού θα βγει και η προκήρυξη, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Δήλωσε επίσης ότι ήδη

η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έχει κάνει το χάρτη για 700 προσλήψεις γιατρών, οι οποίες ολοκληρώνονται ακόμα πιο γρήγορα γιατί δε γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και υπάρχουν και 910 προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό. «Άρα, παράλληλα με το επικουρικό το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο ειδικά στις συνθήκες covid, γίνονται και προχωρούν οι μόνιμες προσλήψεις, έχει δοθεί παράταση σε όλο το προσωπικό που είναι επικουρικό μέχρι το Δεκέμβριο και θα συνεχιστεί αυτή η παράταση όπως έχουμε ενημερώσει», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Σχετικά με το θέμα των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, ο κ Πλεύρης είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι 2148 άτομα, βρίσκονται σε αναστολή μέχρι 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή ακολουθούν και αυτοί την πορεία των παρατάσεων που δίνονται με βάση την πανδημία και δεν υπάρχει σχεδιασμός πριν από αυτή την ημερομηνία να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με τον κ Πλεύρη, το ζήτημα θα επανεξεταστεί

στο τέλος του χρονικού πλαισίου που έχει δοθεί, δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου,  αλλά δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει κάτι για πρόωρη επιστροφή. Για την πανδημία ανέφερε ότι διαφαίνεται αποκλιμάκωση και ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται να ληφθούν κάποια μέτρα από νωρίς τον Σεπτέμβριο.