Διευκρινίσεις για το θεσμό του προσωπικού γιατρού, τόσο για τους γιατρούς που θα συμμετάσχουν στο σύστημα όσο και για τους πολίτες, έδωσε ο ΓΓ ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδας του ΙΣΑ με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Προσωπικός Ιατρός: Ποια τα καινούργια δεδομένα».

Όπως ανέφερε, η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό έχει γίνει ακόμα πιο φιλική ως προς τον χρήση, παρόμοια με αυτή των εμβολίων για τον κορονοϊό. Αναφερόμενος στο πρόβλημα των εκτάκτων περιστατικών, διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν κάποιες ώρες πριν από τα προκαθορισμένα ραντεβού για τα έκτακτα περιστατικά, ωστόσο όπως είπε δεν υπάρχει υποχρέωση του γιατρού να δει κάποιον ασθενή εκτός ωραρίου και εάν επιλέξει να τον δει δεν λαμβάνει αμοιβή. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει μέγιστος αριθμός επισκέψεων ενός ασθενή στον προσωπικό γιατρό. Οι πολίτες γενικότερα θα μπορούν να αλλάξουν τον προσωπικό τους γιατρό μια φορά το χρόνο εάν το επιθυμούν, ωστόσο όπως είπε προς το παρόν μπορούν να γίνουν τέτοιες αλλαγές γιατί είναι η αρχή του προγράμματος.

Για τα Κέντρα Υγείας ανέφερε ότι σταδιακά θα καταργηθούν όλα τα προηγούμενα ιατρικά ραντεβού και θα περνάνε όλα μέσα από το θεσμό του προσωπικού γιατρού.