Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Ημέρας Σκοπού» (Purpose Day), ενός ετήσιου θεσμού που έχει θεσπίσει η Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων, καλώντας τους εργαζόμενους να προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο και την εργασία τους για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσμενή κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Συμμετέχοντας στην παραπάνω πρωτοβουλία, η Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi Ελλάδας αφιέρωσε τη φετινή της δράση στην προσπάθεια διασφάλισης καλής ψυχικής υγείας για τα παιδιά που φιλοξενεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν ένα από τα σπίτια του οργανισμού στην Αθήνα και προσέφεραν εθελοντική εργασία στους τομείς της προετοιμασίας των παιδικών γευμάτων και της καθαριότητας των χώρων.

Επιπλέον και δεδομένης της παραμέλησης και των αρνητικών εμπειριών που έχουν βιώσει τα παιδιά αυτά στο παρελθόν, πραγματοποιήθηκε ομαδική συνεδρία υπό την καθοδήγηση του παιδοψυχολόγου του οργανισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του μακροπρόθεσμου ψυχικού αντίκτυπου των αρνητικών βιωμάτων τους, τη βέλτιστη διαχείριση του άγχους, την έκφραση των συναισθημάτων τους κ.α. Η εταιρία προχώρησε επίσης σε προσφορά οικονομικής ενίσχυσης προς τον οργανισμό, με σκοπό την κάλυψη του κόστους της εν λόγω ψυχολογικής υποστήριξης των φιλοξενούμενων παιδιών σε βάθος χρόνου.