Το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στην παιδιατρική κλινική του ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο», τονίζει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι στην κλινική υπηρετεί ένας μόνιμος Επιμελητής Β΄, σε σύνολο πέντε οργανικών θέσεων και μια επικουρική ιατρός (η σύμβαση της οποίας λήγει στο τέλος του έτους) ενώ για καλυφθούν τα κενά υπάρχει μετακίνηση ιατρών από παρακείμενες δομές, όπως και μετακλήσεις ιδιωτών ιατρών.

Ειδικότερα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φύγει 4 παιδίατροι, χωρίς να έχει προκηρυχθεί καμία θέση στους διαγωνισμούς που έχουν μεσολαβήσει. Ως εκ τούτου, οι υφιστάμενοι ιατροί αναγκάζονται να δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας καλύπτοντας μεγάλο αριθμό εφημεριών που ξεπερνά τον κατά τον νόμο ανώτερο αριθμό επιβαρύνοντας την ψυχική και σωματική τους υγεία και, παράλληλα, διακινδυνεύοντας την εύρυθμη και άρτια νοσηλεία των παιδιών-ασθενών.

Ήδη, με ανοιχτή επιστολή του, στις 10 Οκτωβρίου 2022, ο Προϊστάμενος της Παιδιατρικής κλινικής, ανέδειξε τις ελλείψεις και την υποστελέχωση, τονίζοντας παράλληλα ότι το εφημεριακό πρόγραμμα του τρέχοντος μήνα, αλλά και των επόμενων, δεν μπορεί να καλυφθεί. Συγκεκριμένα, από τις 26-31 Οκτωβρίου δεν καθίσταται δυνατόν να γίνουν εφημερίες στην Παιδιατρική κλινική, ενώ για τον επόμενο μήνα, τα κενά θα είναι ακόμη περισσότερα.

Ο Υπουργός Υγείας ερωτάται ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις παιδιάτρων στο Γ.Ν. Κοζάνης καθώς και για ποιο λόγο δεν  συμπεριλαμβάνονται στις προκηρύξεις της 3ης ΥΠΕ θέσεις παιδιάτρων.