Για το πώς προχωρά η ψηφιοποίηση στον τομέα της Υγείας μίλησε μεταξύ άλλων ο  Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο των εργασιών του Olympia Forum III.

Για την διαδικασία ψηφιοποίησης του ιατρικού φακέλου ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε πως «με την εφαρμογή my Health έχουμε ένα πρόπλασμα με τον φάκελο του κάθε ασθενούς – πολίτη και εκεί θα εντάσσουμε εξετάσεις που θα γίνονται σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα σε αυτά που διαθέτουν ψηφιακά συστήματα και μπορούν να μας δώσουν δεδομένα. Στην βελτίωση του συστήματος, θα στοχεύσουμε μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουμε συστήματα αναβάθμισης των νοσοκομείων. Θα εντάξουμε όλη την Πρωτοβάθμια υγεία σε αυτό το σύστημα που θα μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στο 100% του ιστορικού των ασθενών πολιτών».

Όσον αφορά την πιστοποίηση των ΑΜΕΑ μέσω ΚΕΠΑ ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι ” υπάρχει ήδη η πύλη για τις αιτήσεις αναπηρίας όπου κάποιος μπορεί να κάνει την αίτηση του με έναν πιο προβλέψιμο τρόπο. Αυτό συμβαίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Ουσιαστικά η κάρτα αναπηρίας θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να λαμβάνει όλα τα προνόμια που μπορεί να έχει η μπορεί να προκύψουν και θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος τρόπος εξυπηρέτησης μέσω της συγκεκριμένης κάρτας”.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι πλέον η ψηφιοποίηση μεταξύ αρχείων και φορέων και υπουργείων προχώρα γίνεται πιο εξειδικευμένη και οι πληροφορίες θα διαχέονται.