Στη διάρκεια της πανδημίας, ένας από τους τομείς του τουρισμού που πλήγηκε ανεπανόρθωτα ήταν αυτός της κρουαζιέρας. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, μέσω του Κέντρου Διεθνών Ασθενών CrossBorderMedCare, στήριξε και στηρίζει τον τομέα αυτό με ειδικό υγειονομικό πλάνο, αποδεικνύοντας ότι η κρουαζιέρα μπορεί να είναι μια ασφαλής ταξιδιωτική επιλογή.

Ο Όμιλος μέχρι σήμερα συνεργάζεται με 19 από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως – τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως – ανάμεσά τους οι Royal Caribbean, Norwegian, Celestyal, Holland America, Princess, Ponant – υλοποιώντας μαζικά προγράμματα ελέγχων Covid.

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών απασχολούνται περισσότεροι από 170 έμπειροι συνεργάτες του Ομίλου.

Επιπλέον, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εισήγαγε μια παγκόσμια καινοτομία στην ταχεία ανίχνευση του κορωνοϊού, με τη συσκευή ΒΙΟ Rapid Scanner η οποία επιτρέπει την διεξαγωγή μαζικών ελέγχων σε σύντομο χρόνο και πλέον αξιοποιείται διεθνώς στην Κρουαζιέρα.

Από 15/6/21 έως και σήμερα ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει πραγματοποιήσει 450.000 rapid tests (με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά) και 50.000 μοριακά τεστ (με αποτέλεσμα σε 3 ώρες), σε 9 λιμάνια (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Κατάκολο, Κέρκυρα, Μύκονος, Ρόδος, Ηράκλειο, Κύπρος), 36 πλοία και για λογαριασμό 19 εταιρειών Κρουαζιέρας.

Η δραστηριότητα του Ομίλου στον τομέα της Κρουαζιέρας συνεχίζεται και για την υπόλοιπη τουριστική περίοδο.