Μιλώντας στο κανάλι της ΕΡΤ, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, φάνηκε καθησυχαστική για τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε, οι νέες παραλλαγές δεν φαίνεται να είναι τόσο μεταδοτικές και προς το παρόν τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για ένα νέο πανδημικό κύμα.

Αναφερομένη στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων είπε ότι αυτή την περίοδο, υπάρχει μια μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα, ωστόσο το σύστημα υγείας δεν πιέζεται δεδομένου ότι δεν υπάρχει αύξηση στους διασωληνωμένους και στις εισαγωγές στο ΕΣΥ, γεγονός που φαίνεται ενθαρρυντικό όσον αφορά τη σοβαρότητα της νόσου που προκαλούν τα νέα στελέχη του ιού.

Όπως εξήγησε θα υπάρχουν καινούργιες παραλλαγές, το ζήτημα είναι να μη οδηγούν τους ανθρώπους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σχετικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου η κ Κοτανίδου σημείωσε ότι θα έπρεπε όλοι να την κάνουν καθώς παρέχει μεγαλύτερη προστασία έναντι των παραλλαγών που κυκλοφορούν αυτή τη χρονική περίοδο.