Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα πραγματοποιήσει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στις 15 και 16 Νοεμβρίου, διεκδικώντας ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, αποτελεί τον μεγαλύτερο ετήσιο θεσμό διαλόγου των ασθενών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους λοιπούς εταίρους της Υγείας, συγκεντρώνοντας τα μέλη άνω των 90 συλλόγων ασθενών από όλη την Ελλάδα.

 

Το φετινό 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών υπό τον τίτλο «Διεκδικώντας ένα καλύτερο σύστημα υγείας» αναδεικνύει την ανάγκη, αλλά και την αξία της συμμετοχικότητας της Κοινωνίας των Πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Το συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία 15 & 16 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Αίθουσα Μακεδονία).

 

Η φυσική παρουσία στο συνέδριο επιτρέπεται ΜΟΝΟ κατόπιν πρόσκλησης, ενώ το συνέδριο θα αναμεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω youtube & facebook. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά:

 

1η Ενότητα: Οι προκλήσεις της δημόσιας υγείας & πώς αυτές επηρεάζουν τους Χρόνιους Ασθενείς

 

2η Ενότητα: Ο Πολίτης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας

 

3η Ενότητα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Χρόνιοι Ασθενείς

 

4η Ενότητα: Η σχέση βιωσιμότητας – καινοτομίας στη Φαρμακευτική Πολιτική στην Ελλάδα

 

5η Ενότητα: Οι Ασθενείς ρωτούν, η Πολιτεία απαντά

 

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα παρουσιαστεί σε πρώτη μετάδοση ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και όλων των εταίρων, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το οποίο θα αναδείξει σε πρώτο πρόσωπο τις αληθινές ιστορίες των χρόνιων ασθενών και των φροντιστών, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τη βάση ενός παραγωγικού διαλόγου μεταξύ πολιτών και πολιτείας.