Σε στήριξη των ογκολογικών ασθενών όσον αφορά γραφειοκρατικές διαδικασίες , όπως έκδοση βεβαιώσεων, πιστοποίηση αναπηρίας από το ΚΕΠΑ, ηλεκτρονικούς φακέλους κλπ, προχωρά η Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Κ3 στο νοσοκομείο Θεαγένειο, αλλά και στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγενείου που βρίσκεται στην Πυλαία. Η Κινητή Μονάδα του Κ3 θα διεκπεραιώνει τα παραπάνω ζητήματα με 5 εργαζόμενους και 15 εθελοντές σε συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών υφίσταται από το 2020 και σκοπό έχει την υποστήριξη, την καθοδήγηση και τη βοήθεια με κάθε τρόπο στους ογκολογικούς ασθενείς. Από το 2022 βρισκόμαστε πλέον με Κινητή Μονάδα στο κεντρικό Θεαγένειο και στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στην Πυλαία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά από το Θεαγένειο και υπήρχε πολύ μεγάλη αποδοχή, τόσο από ασθενείς όσο και από το σύνολο των εργαζομένων. Βραβευτήκαμε ως το μεγαλύτερο έργο αυτή τη στιγμή, με τον μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό, καθώς στους τέσσερις μήνες εξυπηρετήθηκαν πάνω από 400 άτομα και κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τα θέματά τους σε διάστημα έως 15 ημερών. Κι αυτό θα το συνεχίσουμε σιγά-σιγά και σε όλα τα νοσοκομεία που υποδέχονται ογκολογικούς ασθενείς .Το δεύτερο στάδιο θα είναι στη Θράκη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης » ανέφερε η υπεύθυνη ανάπτυξης της λειτουργίας του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, Ευαγγελή Μπίστα στο περιθώριο ημερίδας σχετικά με τα αποτελέσματα της δράσης που υλοποίησε το Κ3 σε συνεργασία με το Θεαγένειο και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδας Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή αναφερόμενη στη συνεργασία με το Κ3 σημείωσε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις, διότι όταν οι άνθρωποι που νοιάζονται συμπλέουν μαζί, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Οι ασθενείς βρίσκουν ανακούφιση, βρίσκουνε συμπαράσταση, γίνονται δράσεις που συμπληρώνουν ένα τελικό αποτέλεσμα. Ο ασθενής δεν πρέπει να ταλαιπωρείται για κανέναν λόγο, ούτε με μία ερώτηση. Έχει το δικό του θέμα, τη δική του ασθένεια και δεν πρέπει να ασχοληθεί με το πού θα πάει τώρα, πού θα καταθέσει τον φάκελο, τι θα γίνει με τη σύνταξη του, ή οτιδήποτε άλλο».