Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόσο για την επιδημία της γρίπης όσο και του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία όσον αφορά τη γρίπη, είπε ότι  δείχνουν ότι η κορύφωση της έχει περάσει και πλέον είμαστε σε πτωτική τάση. Ωστόσο, επισήμανε το γεγονός ότι πολλές φορές η επιδημία κάνει ταλαντώσεις και συνεπώς η κάθοδος δεν είναι συνεχής για αυτό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα. Ενδεχομένως όπως ανέφερε, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου αυτή η κάθοδος θα έχει ολοκληρωθεί.

Για επιπέδωση κρουσμάτων μίλησε αναφερόμενος  και στην πανδημία του κορονοϊού, ενώ αναφερόμενος στις μεταλλάξεις είπε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία και όσον αφορά την Κένταυρος αλλά και την Κράκεν δεν είναι ανησυχητικά όσον αφορά τη σοβαρότητα της νόσου που επιφέρουν. Συγκεκριμένα για τη  μετάλλαξη  Κράκεν είπε ότι μπορεί τα στοιχεία να μην είναι πολλά, ωστόσο στις χώρες όπου επικράτησε δεν φάνηκε να πιέζει τα συστήματα υγείας.