Σε “παράλυση¨ έχουν οδηγηθεί οι παθολογικές κλινικές του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», λόγω ελλείψεων γιατρών και εργασιακής εξουθένωσης όσων απομένουν. Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, οι γιατροί έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.  Μετά από συνέλευση  για το τεράστιο πρόβλημα των παθολογικών κλινικών στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», οι γιατροί κατέληξαν ότι διαφωνούν με τα «μπαλώματα» που προτείνονται για τη λύση του προβλήματος και επιμένουν στα βασικά τους  αιτήματα που είναι: α)Αύξηση εδώ και τώρα των οργανικών θέσεων των ειδικευόμενων παθολογίας από 30 σε 50. β)Κατάργηση  της γραφειοκρατικής αναμονής για διορισμό ειδικευόμενων γιατρών. γ)Διορισμό άμεσα, στο βαθμό που συμφωνούν, ειδικευόμενων παθολογίας που λιμνάζουν σε λίστες αναμονής άλλων νοσοκομείων και περιμένουν έως και 3 χρόνια να διοριστούν, αύριο κιόλας στο Γεννηματάς. δ) Τώρα πρόσληψη γιατρών που έχουν πάρει μόνιμη θέση στον Γεννηματάς αλλά περιμένουν μήνες τον διορισμό τους.

Προς ευόδωση των αιτημάτων τους οι γιατροί αποφάσισαν τις παρακάτω δράσεις:

– Την Τρίτη όταν και θα συναντηθεί το σωματείο εργαζομένων με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ για το γνωστό πρόβλημα, οι γιατροί με τρίωρη στάση εργασίας 12 μεσημέρι – 3μμ θα βρίσκονται έξω από το γραφείο της διοίκησης και θα παραβρεθούν στην συνάντηση αυτή.

– Ανοιχτή συνέντευξη τύπου στην πύλη του Νοσοκομείου την ίδια μέρα στις 2μμ.

– Στο βαθμό που δεν ικανοποιηθούν τα βασικά παραπάνω 4 αιτήματα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κάθε πρωί 8- 11πμ.

Τέλος, ξεκαθαρίζουν «ότι στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις κλινικές θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή οι εφημερεύοντες επιμελητές και ειδικευόμενοι , όπως άλλωστε έγινε στις τελευταίες απεργίες του 2022».