Επετειακή εκδήλωση προς τιμήν της της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα για τη μακροχρόνια παρουσία της στη χώρα και τη συνεργασία της με το Τμήμα Φαρμακευτικής, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 23 Ιανουαρίου στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «οι βιομηχανίες που παρασκευάζουν Φαρμακευτικά Σκευάσματα και Προϊόντα στην Ελλάδα και το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει δυο αιώνες κοινής πορείας διανύοντας δύσκολες εποχές αλλά και περιόδους με σημαντικές επιτυχίες. Η συνέχιση αυτής της αλληλεπίδρασης είναι απαραίτητη για τη ενίσχυση της δυναμικής της εγχώριας φαρμακευτικής βιομηχανίας, για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης Φαρμακευτικής Εκπαίδευσης από το ΕΚΠΑ, και, εν τέλει, για το καλό της πατρίδας». Αναφερόμενος στη συνεργασία της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας με το Τμήμα Φαρμακευτικής, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ανάπτυξη φαρμάκων προστιθέμενης αξίας που βελτιώνουν σημαντικές παραμέτρους της θεραπείας όπως η συμμόρφωση των ασθενών, η ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων ενεργειών, η βελτίωση του προφίλ ασφάλειας, αποτελούν την απάντηση των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στην πρόκληση των απλούστερων φαρμάκων που παράγονται σε τρίτες χώρες χαμηλού κόστους.

Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία και η αλληλεπίδραση της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας με το Τμήμα Φαρμακευτικής και γενικότερα με το Πανεπιστήμιο μπορεί να αποφέρει πολλαπλά και προφανή οφέλη».

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη λειτουργία του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας, ενώ ανακοίνωσε ότι το ΕΚΠΑ προχωράει στην Ίδρυση Ερευνητικών Ινστιτούτων με βάση το νέο νομικό πλαίσιο.