Την έντονη διαφωνία τους για τη μετακίνηση παθολόγου στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ελπίς», με αφορμή τη σχετική εντολή που δόθηκε στον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας από την ΥΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες και οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του «Γ. Γεννηματάς» ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις λόγω των δυσλειτουργιών από την έλλειψη παθολόγων, τονίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία.

Το σωματείο εργαζομένων στο «Ελπίς» στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συμφωνεί με την ανακοίνωση των γιατρών του «Γ. Γεννηματάς» ότι «με μπαλώματα δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά με γενναίες μόνιμες προσλήψεις».

Οι εργαζόμενοι στο «Ελπίς» ζητούν να μη γίνει καμία μετακίνηση παθολόγου από το Ίδρυμα επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες αυτή τη στιγμή στις παθολογικές κλινικές, και το προσωπικό χρειάζεται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Επίσης ζητούν να γυρίσουν άμεσα οι νοσηλευτές που είναι σε απόσπαση σε άλλα νοσοκομεία λόγω πανδημίας γιατί και το «ελπίς» έχει μεγάλες ανάγκες.

Γενικότερα, οι εργαζόμενοι ζητούν να καλυφθούν ότι κενά υπάρχουν και σε νοσηλευτικό και σε ιατρικό προσωπικό, ενώ υπενθυμίζουν ότι στο διαγωνισμό για τους μόνιμους νοσηλευτές δεν τηρήθηκε η αναλογικότητα και τους δόθηκαν πολύ λιγότεροι νοσηλευτές από όσους τους αναλογούσαν.