Με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και τον Πρωθυπουργό, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ασθενών Κόβιντ (ΕΔΑΚ), θέτει μια σειρά από αιτήματα, δεδομένου ότι πλέον όλοι βλέπουμε ότι ο κορονοϊός έχει γίνει ενδημικός δηλαδή μεταδοτικότερος μεν αλλά πολύ πιο ήπιος αφού αποδεδειγμένα η μετάλλαξη XBB.1.5 ή αλλιώς «κράκεν» προκαλεί τα συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος χωρίς βαριές νοσήσεις, πνευμονίες κλπ.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ΕΔΑΚ ζητά από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας τα εξής:

-Κήρυξη της λήξης της πανδημίας άμεσα

-Επαναφορά όλων των υγειονομικών σε αναστολή και αναδρομική καταβολή των μισθών τους από αρχής της αναστολής τους.

-Σύσταση επιτροπής παρακολούθησης των δεδομένων της πανδημίας αλλά και της εποχικής γρίπης ώστε να προωθηθούν τα κατάλληλα μέτρα.

-Δημιουργία καμπάνιας ενημέρωσης για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού μέσω ΜΜΕ, αντίστοιχης με την καμπάνια του εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό.

-Αυστηρή σύσταση συμπλήρωσης της κίτρινης κάρτας του ΕΟΦ από κάθε γιατρό του ΕΣΥ και αυστηρότατες ποινές σε περίπτωση που δεν το κάνει κάποιος. Ειδικά για αυτό το θέμα η ΕΔΑΚ, έχει δημιουργήσει το parenergies.gr, μία ιστοσελίδα όπου ο καθένας μπορεί να συμπληρώνει τις τυχόν παρενέργειες που έχει από τον εμβολιασμό του, μικρές ή μεγάλες, ώστε να γίνει κατανοητό το εύρος της ζημιάς που μπορεί να έχει γίνει.