Δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις προβλέπουν την αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά και την επέκτασή του σε περισσότερους εργαζόμενους, τόσο για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας όσο και στους υπαλλήλους του Πυροσβετικού Σώματος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, ενημέρωσε με ανάρτησή του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως αναφέρεται, «το μηνιαίο επίδομα στους νοσηλευτές αυξάνεται 33% από 150 ευρώ σε 200 ευρώ, δηλαδή ετήσια αύξηση 600 ευρώ». Στο τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων αμβλύνονται αμφισημίες ως προς την καταβολή του επιδόματος και προσδιορίζονται συγκεκριμένες ειδικότητες δικαιούχων, στις οποίες καταβάλλεται, πλέον, υψηλότερο επίδομα, από 70 ευρώ σε 150 ευρώ (αύξηση 114%). Οι νέες ειδικότητες στον τομέα της Υγείας που εντάσσονται στο  επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι οι εξής: Φυσικοθεραπευτές  150 ευρώ, εργοθεραπευτές 150 ευρώ,

φαρμακοποιοί 150 ευρώ, βοηθοί φαρμακοποιών 150 ευρώ, οδοντοτεχνίτες 150 ευρώ και επόπτες δημόσιας υγείας 105 ευρώ.

Επιπλέον, με τις ρυθμίσεις της παρούσας ΚΥΑ επιχειρείται διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας, όπως είναι τα εξής: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ, Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.