Τα κίνητρα για τους νέους γιατρούς, ώστε να μην φεύγουν στο εξωτερικό, βρίσκονται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων του Υπουργείου Υγείας με τους Φορείς, τόνισε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής & Νοσοκομείο Ατυχημάτων ΚΑΤ. Κατά τη συνάντησή της με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές των ιατρικών τμημάτων, καθώς και το υγειονομικό προσωπικό, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του νοσοκομείου με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και της δημιουργίας κινήτρων για νέους γιατρούς, ώστε να ανακοπεί το φαινόμενο του drain brain και να μην φεύγουν οι νέοι επιστήμονες της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη συνομιλία είχε η Υφυπουργούς με τους ψυχολόγους του Νοσοκομείου, που υποστηρίζουν τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας τους. Τους ενημέρωσε για τις νέες δομές Ψυχικής Υγείας, που θα δημιουργηθούν με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας αυτής της τριετίας. Στη συνέχεια η Υφυπουργός Υγείας επεσήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ό,τι αφορά την βελτίωση των υποδομών και της ανακατασκευής των νοσοκομείων και θα γίνουν κι άλλα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και υπογράμμισε πως: «Η πρώτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επόμενη τετραετία -εφόσον λάβει την εντολή από τον ελληνικό λαό- συνεχίζει να είναι η Υγεία και η ενίσχυση του ΕΣΥ. Πάμε καλά, θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την στήριξη της Υγείας».