Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ΕΚΑΒ Κορινθίας τονίζουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι Σήμερα, ο στόλος του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών της Κορινθίας απαιτεί τουλάχιστον τρείς (3) κινητές μονάδες και δέκα (10) άτομα προσωπικό για να ανταποκριθεί με επάρκεια στις βάρδιες που πρέπει να «βγουν». Το μόνιμο προσωπικό, που διαθέτει το ΕΚΑΒ Κορίνθου – να σημειωθεί ότι δεν υπηρετεί καθόλου επικουρικό προσωπικό (!) όπως σε άλλους Νομούς – αρκεί μετά βίας να καλύψει τις ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων, ενώ οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί δεν αρκούν ούτε καν να αναπληρώσουν τις συνταξιοδοτήσεις, με τις τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που ήρθαν στην Κορινθία να είναι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικά χρόνια.

Τα ανωτέρω έχουν ως άμεση συνέπεια, πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας για το εναπομείναν προσωπικό και μεγάλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση του έργου του ΕΚΑΒ.

Τέλος, για τα χρόνια περιστατικά (επανεξετάσεις, εξιτήρια, αιμοκαθαιρούμενοι κλπ.), τα ασθενοφόρα που απομένουν για την εξυπηρέτησή τους, δεν επαρκούν για το σύνολο των περιστατικών. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να στρέφονται συχνά στα ιδιωτικά ασθενοφόρα με μεγάλο κόστος και αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες.